Megoldásaink

Korlátlan energia = Korlátlan lehetőségek!

A zöldenergia rendszerek szakértője a Kautéla Zrt. a korlátlanul rendelkezésre álló szélenergiára tette le a voksát. Az NRGens szélgenerátor családdal több különböző teljesítményű készülékkel állunk rendelkezésre a legjellemzőbb energiafogyasztási igényekhez igazodva. Elsőként a Magyarországon legkönnyebben telepíthető NRGens 50 kW-os szélerőmű mutatkozik be.

Az NRGens 50 készülékekkel egy hatékony megtakarító és egyben profittermelő eszközre tehet szert: hálózatra csatlakoztatva, visszatáplálva a hálózatra, ad-vesz villanyórával a felhasznált villamos energia saját magunk által megtermelhetővé válik!

Az NRGens 50

Az NRGens 50 az NRGens magyar fejlesztésű és gyártású szélgenerátor család legelső típusa. Az NRGens 50, 50 kW-os készülék, figyelemreméltó, kategóriájában, páratlan mennyiségű energiát termel! Energiatermelése akár 100 háztartás, vagy egy kisebb üzem, irodaház éves átlagos villamos energiafogyasztását is fedezi!

Az NRGens 100

Szélenergia: a végtelen lehetőség:

A szélenergia felhasználása az áramellátásban az NRGens szélgenerátorok segítségével lehetőséget teremt mindenki számára egy tiszta és korlátlanul rendelkezésre álló energiaforrás kiaknázására.

Fontos érv a szélenergia-rendszerek mellett, hogy a naptevékenységgel összefüggő széljelenség kiaknázásával elérhető szélenergia mindig volt és lesz is, valamint mindenki számára ingyen áll rendelkezésre. Elérhetőségét így nem korlátozzák sem a napszakok sem az évszakok, ami azt jelenti, hogy az NRGens szélgenerátorok üzembe állításával az év 365 napján, éjjel-nappal, 0-24 óráig üzemelő áramtermelő rendszerre tehet szert.

Az NRGens 150

Az NRGens 200

Az NRGens 250

Profitáljon Magyarország eddig kiaknázatlan szélviszonyaiból az NRGens generátorokkal!

Ha valaki Magyarországon szeretne szélenergiával energiát termelni, szerencsés, ha ismeri hazánk szélviszonyait. Magyarország első széltérképe néhány évvel ezelőtt készült el. A kutatás tapasztalatai egyértelműen megállapítják és alátámasztják, hogy hazánk rendelkezik kinyerhető szélenergia-kinccsel.  A hazai szélviszonyok olyan potenciális energiaforrást rejtenek, melyek ez idáig nagyrészt kihasználatlanok maradtak. A fenti kutatás számunkra legfontosabb tanulsága az volt, hogy Magyarországon 10 méteres magasságban a legnagyobb átlagos éves energiát a 4-9 m/s sebességű szelek hordozzák, így ezt a sebességtartományt érdemes használni a magán használatra szánt szélkerekek esetében (természetesen a telepítés szándékolt helyszínén feltétlenül javasolt előzetes szélsebesség mérést végezni, mellyel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére). Az imént említett szélviszonyok kihasználására tökéletesen alkalmas az NRGens család, hiszen tervezésekor pontosan ezekre a kontinentális légmozgásokra optimalizáltuk. Az NRGens szélgenerátorok kifejezetten a szárazföldi (kontinentális), jellemzően alacsonyabb szélsebességek felhasználásának célját szolgálják, így ideális szélenergia hasznosító rendszernek számítanak a Kárpát-medencében és bárhol, ahol jellemzően alacsony szélsebességek fordulnak elő.

Mekkora teljesítményt fog az NRGens generátorom produkálni?

Az alábbi képlet segítségével Ön is kiszámolhatja, hogyan fog teljesíteni szélkereke.

P = 0,5 ρ A v3 η,
ahol
• P a szélkerék teljesítménye,
• ρ = 1,29 kg/m3 a levegő sűrűsége,
• A = r2 π = d2 π / 4 a lapátok által súrolt terület mérete (r a lapátok hossza, d = 2r a szélkerék átmérője),
• v a szél sebessége, amely mellett a teljesítményt meghatározzuk,
•  η a szélkerék hatásfoka, amely nem lehet több 60 %-nál (elméleti maximum), a gyakorlatban 10-30 % közötti érték szokott lenni.

Ezzel a kalkulátorral kiszámíthatja, hogy szélgenerátora várhatóan mekkora teljesítményt nyújt, illetve milyen körülmények között várható el tőle egy adott teljesítmény.

Biztonság és függetlenség az NRGens készülékekkel

Az NRGens szélgenerátor család berendezései lehetőséget teremtenek az energetikai függetlenség megvalósítására, mellyel a folyton emelkedő energiaárak és a központi energiahálózattól való függés valós kockázatait csökkentheti családja vagy vállalata számára.  A minősített, száz százalékosan hazai alapanyagok és kvalifikált munkaerőnek köszönhetően az NRGens család mind gyártása, mind üzemeltetése és alkatrészellátása szempontjából javarészt független az importtól is, így jövőt álló biztos befektetés a jelenlegi gazdaságpolitikai helyzetben, míg potenciális exportcikként nívós európai minőséget kínál a távol keleti, bizonytalan minőségű alternatívák árában.

Amennyiben bármilyen kérdése van termékünkkel kapcsolatosan, vagy részletesebb információra lenne szüksége forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeinken!

info@nrgens.hu

nrgenswind@gmail.com

tel.: +36 30 596 1967
fax: +36  1  400 0095